G.S. Halandriou volley team

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ Γ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!!!

Click here for ENGLISH

Click here for ENGLISH
Click here for ENGLISH

Σαμαρίτες-Ερυθρός Σταυρός

Σαμαρίτες-Ερυθρός Σταυρός
Σαμαρίτες-Ερυθρός Σταυρός

Sixteen BAR

Sixteen BAR
Sixteen BAR στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Φροντιστήριο Νέο στο Χαλάνδρι

Φροντιστήριο Νέο στο Χαλάνδρι
Υποστηρικτής κορασίδων, παγκορασίδων και ακαδημιών γυμνασίου

Πολυιατρείο Πράξις Υγείας

Πολυιατρείο Πράξις Υγείας
Πολυιατρείο Πράξις Υγείας, χορηγός παγκορασίδων 2

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη υπεύθυνου τμήματος βόλεϊ Γ.Σ. Χαλανδρίου Νίκου Γώγου στο sporsonair.gr

Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη που δώθηκε στο διαδικτυακό τόπο Sportsonair.gr και
τη Μαρία Γκιώνη, απ' τον υπεύθυνο του τμήματος βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου κ. Νίκου
Γώγου.

To SportsOnAir.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί δηλώσεις του ειδικού γραμματέα και υπευθύνου του τμήματος βόλεϊ Γ.Σ. Χαλανδρίου, Νίκου Γώγου.
της Μαρίας Γκιώνη


Ο Γ.Σ. Χαλανδρίου έχει εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια, κατορθώνοντας να ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλοπάτια των τοπικών κατηγοριών «στέλνοντας» την γυναικεία του ομάδα στην Α2 Εθνική Κατηγορία! Ο Νίκος Γώγος, ένας από τους ανθρώπους που αφιέρωσαν ατέλειωτες ώρες, εντός και εκτός γηπέδων, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι ο καταλληλότερος για να μιλήσει για τις λεπτομέρειες της ανωτέρω επιτυχίας καθώς και για άλλα ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο, όπως τα τμήματα υποδομών, τα γηπεδικό και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Ποια τα πλάνα και οι στόχοι της γυναικείας ομάδας για τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2;
Η γυναικεία ομάδα του Γ.Σ. Χαλανδρίου επανασυστάθηκε μετά από 15 χρόνια απραξίας την περίοδο 2011-2012 και από τότε έχει σημειώσει συνεχόμενες ανόδους, για να φτάσει τελικά να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που θα αγωνιστεί σε εθνική κατηγορία του βόλεϊ (Α2 Εθνική κατηγορία).
Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα της ζωής, η γυναικεία ομάδα είναι σε μια διαδικασία συνεχούς πρωταθλητισμού, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.Ο φετινός στόχος της γυναικείας ομάδας είναι πρώτα απ' όλα να παίξει καλό βόλεϊ, να έχει καλό κλίμα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να παγιωθεί στις εθνικές κατηγορίες και να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο (παιδιά και ενήλικες) στο βόλεϊ.
Έχει τελειώσει η κατάρτιση του ρόστερ της ομάδας; θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από πέρσι;
Σε σχέση με πέρσι έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό ο κορμός των αθλητριών που στήριξαν αγωνιστικά τη γυναικεία ομάδα και αυτό ήταν κάτι που υπήρχε σαn βασική προϋπόθεση για τη στελέχωση του φετινού ρόστερ. Υπήρξε ενίσχυση σχεδόν σε όλες τις θέσεις με αθλήτριες σε καλή αγωνιστική ηλικία, οι περισσότερες με αγωνιστικές παραστάσεις από Α1 και κυρίως με δείγματα καλού χαρακτήρα στη μέχρι τώρα πορεία τους στα γήπεδα. 

Τα τμήματα ανάπτυξης του ΓΣ Χαλανδρίου, επιλέγουν για προετοιμασία τα τελευταία χρόνια το Loutraki SportCamp. Ο Νίκος Γώγος μας εξηγεί το γιατί.

Πώς κυλάει η προετοιμασία στο Λουτράκι; Για μία ακόμα χρονιά επιλέξατε τον ίδιο χώρο για προετοιμασία, γιατί;
Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία του τμήματος βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου με τους υπεύθυνους και τις εγκαταστάσεις του Loutraki SportCamp αποτελεί κάτι δεδομένο, ενώ βελτιώνεται συνεχώς.  Το 2009-2010, όταν το τμήμα βρισκότανε στα πρώτα του βήματα της νέας του εποχής, πήγαμε στο Λουτράκι με μόλις 9 κορίτσια, 2 προπονητές και 1 συνοδό. Από τότε, με εξαίρεση μία αγωνιστική χρονιά (2011-2012) που δεν πήγαμε, το τμήμα συμμετέχει με 2 ομάδες (κορασίδες + παγκορασίδες).
Πέρσι και φέτος συμμετείχαμε με 30 παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι η τοποθεσία των εγκαταστάσεων (κοντά στην Αττική) αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα ειδικά για τις οικογένειες να εμπιστευτούν, τα παιδιά τους σε εμάς για ένα σημαντικό διάστημα. Πάντως ευτυχώς και φέτος, δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα. Και αυτό οφείλεται ότι πέρα απ' τους 2 προπονητές, υπάρχουν άλλοι δύο συνοδοί μαζί με τα παιδιά που μπορούν να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει ότι πολλά παιδιά του συλλόγου έχουν εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία και βοηθάνε τα υπόλοιπα να προσαρμοστούν.

Τι πρέπει να περιμένουμε από τα τμήματα ανάπτυξης του συλλόγου;
Προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να παρέχουμε όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες προς τις οικογένειες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Ως γενική αρχή και με βάση τις ιδιαιτερότητες του τμήματος, η πορεία των ομάδων ανάπτυξης είναι συνάρτηση με την πορεία της γυναικείας ομάδας. 
Τα πρώτα χρόνια είχε δοθεί έμφαση στο να βγει απ' την αφάνεια το γυναικείο, που χρησιμοποιείται ως βιτρίνα του τμήματος. Πλέον στόχος είναι η σταθεροποίηση του στις εθνικές κατηγορίες και να μπουν πιο δυναμικά στο προσκήνιο οι αγωνιστικές αναπτυξιακές ομάδες. Η αλήθεια είναι ότιέχουμε ένα ηλικιακό κενό στις ηλικίες πριν απ' το 2000, ωστόσο απ' το 2000 και μετά, έχει γίνει πιο καλή δουλειά και ευελπιστούμε ότι σε 2-3 χρόνια, θα μπορούν γηγενείς αθλήτριες του Γ.Σ. Χαλανδρίου να έχουν ουσιαστικό ρόλο στη στελέχωση του γυναικείου και σε σταθερή βάση.
Αυτό θα βοηθήσει ώστε σταδιακά να οι αναπτυξιακές αγωνιστικές ομάδες του Γ.Σ. Χαλανδρίου να αρχίσουν να βρίσκονται με συνέπεια στο προσκήνιο και να έχουν περισσότερες διακρίσεις.
Σε ό,τι αφορά τις ακαδημίες, στόχος είναι η προσέλκυση παιδιών, κοριτσιών αλλά και αγοριών.
Προς αυτή την κατεύθυνση, αναπτύσσουμε συνεργασίες με την τοπική κοινωνία, κυρίως με σχολεία (και σταδιακά με άλλους φορείς) προκειμένου να έρθουν κοντά στο άθλημα περισσότερα παιδιά αλλά και το βόλεϊ να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην καθημερινότητα των οικογενειών.

Σε σχέση με το γηπεδικό, αναμένετε να κάνετε απρόσκοπτη χρήση των χώρων που χρειάζεστε; Φτάνουν αυτοί για τις απαιτήσεις του συλλόγου σας;
Μείζον ζήτημα και αυτό έχει να κάνει με τις δυνατότητες προόδου του τμήματος. Όλα αυτά τα χρόνια, το τμήμα είχε να αντιμετωπίσει την κυριαρχία ομάδων μπάσκετ, τοπικών κατηγοριών. Όσο εγωιστικό και αν ακουστεί, οι περισσότερες ομάδες στο Χαλάνδρι υπολείπονται κατά πολύ σε οργάνωση απ' το τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου και πλέον και σε διακρίσεις τόσο σε επίπεδο αγωνιστικό όσο και προόδου των αναπτυξιακών ομάδων.
Εντούτοις, πότε μέχρι σήμερα η εκάστοτε Δημοτική Αρχή δεν θέλησε να βάλει σοβαρά αξιοκρατικά κριτήρια για τη νομή των ωρών, ούτε να ασκήσει έλεγχο για τον τρόπο χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Πολλές ομάδες, αν όχι όλες, υπάρχουν για να εξυπηρετούν τοπικά μικροπολιτικά συμφέροντα (άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες οι ίδιοι παράγοντες υπάρχουν για πάνω από δεκαετία).
Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να επανεξετάσει απ' την επόμενη περίοδο, την ύπαρξη κάποιων αθλητικών σωματείων και να επιβάλλει κατά κάποιον τρόπο περιορισμούς ή συγχωνεύσεις. Υπό αυτή την οπτική, η πορεία του τμήματος αποτελεί ένα μικρό θαύμα που έχει γίνει με πολλές θυσίες και σίγουρα οι ώρες δεν φτάνουν. Είναι ενδεικτικό ότι απ' τα τελευταία 7 χρόνια, κάθε χρόνο μισθώνουμε χώρους προπόνησης για να καλυφθούν οι προπονητικές ανάγκες όλων των ομάδων μας. Ελπίζουμε, τουλάχιστον για τη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία, να υπάρχει ο δέων σεβασμός στο κομμάτι αυτό.

Ποια η γνώμη σας για το επίπεδο του γυναικείου βόλει και ειδικά της κατηγορίας που συμμετέχετε;
Καταρχάς θα προτιμούσα να μη μιλήσω τόσο για αγωνιστικά θέματα όσο για οργανωτικά ζητήματα.
Ειδικότερα, για την Α2 Εθνική κατηγορία αν εξαιρέσουμε τον τρίτο όμιλο, οι δύο πρώτοι όμιλοι, που είναι από κλήρωση, είναι άνισοι. Αν είναι να συνεχιστεί το ίδιο σύστημα, θα πρέπει οι κληρώσεις για την κατανομή των ομάδων να γίνονται πριν ξεκινήσουν οι ομάδες το μετεγγραφικό σχεδιασμό τους, προκειμένου να κινηθούν και ανάλογα. Επίσης, όπως συμβαίνει και με το μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες, θα πρέπει απ' την προκήρυξη να μπαίνει μια σταθερή μέρα και ώρα διεξαγωγής των αγώνων.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ και με αφορμή την πρόσφατη πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος νεανίδων, μπορούμε να πούμε ότιη αυξανόμενη συμμετοχή νεαρών και όχι μόνο, αθλητριών σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του εξωτερικού και σε κολλέγια των Η.Π.Α. μπορεί να συμβάλλει στην άνοδο του επιπέδου. Από κει και πέρα, πολλά θέματα άπτονται του κεντρικού σχεδιασμού της ΕΟΠΕ, με βάση τους διαθέσιμους πόρους. Ένας άλλος παράγοντας είναι η αξιοπιστία των σωματείων η οποία σε μεγάλο βαθμό συρρικνώνεται. Αυτό έχει οδηγήσει αρκετές αθλήτριες που αγωνιστικά στέκονται στις εθνικές κατηγορίες, να προτιμήσουν να αγωνιστούν σε πιο χαμηλές κατηγορίες, διασφαλίζοντας όμως τις απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να μπορούν να είναι αφοσιωμένες στο αθλητικό τους κομμάτι. Απ' την άλλη, αυτό συμβάλλει στην αύξηση του ανταγωνισμού και τους επιπέδου στις πιο χαμηλές κατηγορίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τελευταία χρόνια το Α΄ τοπικό της ΕΣΠΑΑΑ (ή αλλιώς το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας γυναικών).

Κλείνοντας τη συνέντευξη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι δίνετε έμφαση κυρίως στις χαμηλότερες κατηγορίες (αθλητές και προπονητές) και τις ομάδες υποδομής. Συνεχίστε με την ίδια συνέπεια. Επίσης, πρόταση μου είναι στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό  θα πρέπει να φιλοξενούνται συχνότερα οι σκέψεις των διοικητικών παραγόντων των σωματείων γιατί καλώς ή κακώς αυτοί "ορίζουν" τις τύχες των σωματείων, του βόλεϊ και κατά συνέπεια του ελληνικού αθλητισμού και θα ήταν καλό να μαθαίνει ο φίλαθλος κόσμος πώς αντιλαμβάνονται και γιατί ενεργούν με συγκεκριμένο τρόπο κάποιοι από αυτούς.

Και εμείς σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και τα καλά σας λόγια και σας ευχόμαστε να έχετε καλή χρονιά σε όλα τα τμήματα του συλλόγου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου